Konferansta enerjinin biyokütle sektöründen çıkan atıkların kullanılması ile elde edildiğine ilişkin başlıklar dikkat çekerken enerjiden maksimum fayda sağlanması için bu atıkların doğru yöntemler ile kullanılmasına ilişkin düzenlemelerin üzerinde de duruldu.
Bitkisel atıkların yarattığı çevre kirliğinin önlenmesi, üreticinin genelde heba edilen bu atıklardan ek gelir sağlaması ve elde edilen yerli enerji ile dışa bağımlılığın azalması aşamalarında biyokütle santrallerin maksimum düzeydeki yararları konferansta ele alınan konuların başında geldi.
Konferansta Yeşil Hidrojen, Sanayide Enerji Maliyeti ve Karbon Azaltma, Yenilenebilir Enerjide Türkiye’nin Yol Haritası, Sanayide Enerji Maliyeti ve Karbon Azaltma gibi önemli konu başlıkları da dikkat çekti.
Enerjide hedeflerin doğru konulması gerekliliğinin altı çizilirken savaş ve pandemi koşullarının baz yükü enerjiye olan ihtiyacı bir kez daha gösterdiği dile getirildi. Yenilenebilir dönüşümün altı çizilirken tedarik sıkıntıları, savaş koşulları ve artan arz talebinin, kısa vadede yenilenebilir enerji kapasitesinin devreye sokulması gerekliliğini ortaya çıkardığı belirtildi.
Yenilenebilir enerjinin biyokütle sektöründen çıkan atıkların kullanılması ile elde edildiğine ilişkin başlıklar dikkat çekerken enerjiden maksimum fayda sağlanması için bu atıkların doğru yöntemler ile kullanılmasına ilişkin düzenlemeler konuşuldu.
TAMAMEN YERLİ VE MİLLİ ENERJİ
Biyokütle Enerji’de ülkemizin bir numarası olan Oltan Köleoğlu Enerji’nin (OKE) Yatırım Koordinatörü Anıl Badem, Karaman’ın Sudurağı beldesi yakınlarında kurularak üretime geçen başlayan BES’in çevreci ve temiz enerji alanında örnek bir proje olduğunu söyledi.